“Biz de Fındık İmecisiyiz, Kimse Korkmasın”

MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, fındık fiyatlarındaki dalgalanmalar ve “fındık görmezden geliniyor” eleştirilerine sosyal medya üzerinden çarpıcı bir yanıt verdi.
Manşet alt - Mart 29, 2026 3:00 pm A A

Kendisinin de fındık bahçelerinde büyüdüğünü hatırlatan Konal, üreticinin içinden geldiğini vurguladı.
“300 TL BANDINDA SATIŞ YAPTIK”Piyasa hareketliliğini kendi hayatından örneklerle anlatan Konal, “Biz fındığımızı 300 TL bandındayken verdik. 340 TL’den satana sevindik, borçlanıp 250 TL’den satmak zorunda kalana üzüldük. Sürecin bizzat içindeyiz” dedi.
GELECEK SEZON İÇİN MÜJDE: “FİYAT HAK ETTİĞİ YERE GELECEK”Düşük rekolte beklentisine dikkat çeken Konal, gelecek sezon için üreticiye umut verdi:
“Tahminim; fiyat sezon sonunda beklenenden de yüksek olmak zorunda. Gelecek sezon için kimse tedirgin olmasın. Öyle ya da böyle fındık hak ettiği değere ulaşacak, herkes hakkını alacak.”

Manşet alt - 3:00 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.